Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Archiv 2005-19 » V červnu se v čr začne prodávat peugeot 3008

V červnu se v čr začne prodávat peugeot 3008

 
image3453

pátek, 16. ledna 2009

V červnu letošního roku by se měl na našem trhu objevit nový model společnosti Peugeot. Model Peugeot 3008 je kompaktní cross-over, jenž v sobě podle automobilky spojuje vlastnosti SUV, MPV a klasického hatchbacku. Od vyšší úrovně výbavy má vůz díky...

 
V červnu letošního roku by se měl na našem trhu objevit nový model společnosti Peugeot. Model Peugeot 3008 je kompaktní cross-over, jenž v sobě podle automobilky spojuje vlastnosti SUV, MPV a klasického hatchbacku. Od vyšší úrovně výbavy má vůz díky výztuhám v úrovni podélných nosníků a nárazníků i „off-road“ vzhled.
Variabilní systém Multiflex nabídne tři možnosti podlahy zavazadlového prostoru a také sklopná opěradla zadních sedadel, která lze přestavovat podle aktuální potřeby. Se sklopenými zadními sedadly i opěradlem sedadla spolujezdce poskytuje Peugeot 3008 od víka zavazadlového prostoru až po palubní desku vpředu zcela rovnou úložnou plochu. Přepravní kapacitu 512 l je tak možné zvětšit na 1 604 l.
Peugeot 3008 bude nabízen jak s dieselovým, tak i s benzinovým motorem. Varianta HDI FAP bude prodávána buď o obsahu 1,6 s manuální nebo automatickou šestistupňovou převodovkou, nebo s vyšším obsahem 2,0 se stejnou nabídkou ve výběru převodovky. Benzinové motory o obsahu 1,6 doprovodí buď pětistupňová manuální převodovka (pro motor o výkonu 120 k) či manuální šestistupňová převodovka pro motor s výkonem 150 k. Peugeot nabídne i systém Dynamic Rolling Control, jenž je schopen lépe kontrolovat příčné výkyvy a zároveň zachovávat potřebné odpružení. Další nabízenou inovací je systém Grip Control, který je složen z protiskluzového systému a pneumatik Mud & Snow, a umožňuje optimalizovat pohon předních kol v případě off road jízdy. Řidič má k dispozici přepínač pro pět různých stylů jízdy – standard, sníh, terén, písek a ESP off.
Od roku 2011 se Peugeot 3008 také stane prvním automobilem skupiny PSA Peugeot Citroën, jenž bude poháněn hybridní technologií Hybrid4. Ta je založena na pohonu předních kol spalovacím motorem HDI FAP, zatímco zadní kola pohání elektromotor. Vůz může fungovat i v plně elektrickém režimu.
Podle země určení bude mít modelová řada 3008 až čtyři úrovně výbavy (V ČR budou nabízeny tři z nich). Vůz bude k dispozici v devíti barevných odstínech karoserie a podle úrovně výbavy ve dvou různých provedeních interiéru: antracitová šedá nebo světle šedá s modrým odstínem. Čalounění sedadel může být látkové, kožené nebo celokožené, a to včetně palubní desky. 
Ceny pro český trh zatím nejsou stanoveny.
 


 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz