Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Archiv 2005-19 » Vychází FLEET číslo 2/2012

Vychází FLEET číslo 2/2012

 
a5ee_titulka

úterý, 17. dubna 2012

Letošní druhé vydání fleetového magazínu vychází již 19. dubna. Na 84 stranách přináší opět řadu článků z oblasti fleet managementu a automobilismu, mezi kterými můžeme na prvním místě uvést téma možností a rizik souvisejících s využíváním sítí...

 

Letošní druhé vydání fleetového magazínu vychází již 19. dubna. Na 84 stranách přináší opět řadu článků z oblasti fleet managementu a automobilismu, mezi kterými můžeme na prvním místě uvést téma možností a rizik souvisejících s využíváním sítí neautorizovaných (nezávislých) servisů.

Dalším zajímavým tématem je problematika cen pohonných hmot a úspor v této oblasti. Udržet výši plateb za pohonné hmoty v rozumných mezích je stále těžší a nás zajímalo, jak se k tomu staví domácí společnosti. Z průzkumu Fleet vyplynuly tři nejčastější metody „boje“ s růstem platem za pohonné hmoty.
Od příštího roku budou jednotlivé resorty státní správy nuceny nakupovat automobily centralizovaně. Jakýmsi volným pokračováním článku o fleet managementu ve státní správě je tedy článek zaměřený na problematiku centrálních nákupů vozidel ve státní správě z hlediska jejich přínosu nebo naopak rizik a negativ.


V dalších článcích se zamyslela PhDr. Vlasta Rehnová společně s Ing. Robertem Kotálem z Dopravní akademie nad problematickými, častěji bourajícími řidiči. Pavel Soukup ze serveru hybrid.cz připravil zajímavý průřez technologiemi akumulátorů využívaných v elektromobilech, Mgr. Veronika Hamerníková se v dalším ze série svých dopravně-psychologických článků zaměřila na příčiny a důsledky nepřiměřené rychlosti a renomovaný motoristický novinář Petr Hanke připravil zajímavý pohled na vypovídací hodnotu takzvaných „crash testů“. V profilové části tentokrát představíme vozový park společnosti České Radiokomunikace, o kterém jsme hovořili s ing. Liborem Kubištou CSc., ředitelem úseku provozu této společnosti. O fleetových ambicích značky Mercedes-Benz jsme si zase povídali s fleet manažerem domácího importéra Jiřím Šubrtem. Mezi testovanými vozy se tentokrát objevují samé novinky: Hyundai i30, Opel Zafira Tourer, Volkswagen Alltrack a také jsme jako jedni z prvních měli možnost na našich silnicích testovat hybridní novinku Peugeot 508 RXH.

 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz